RADYU

Yaşar Üniversitesi Radyosu

Current track

Artist

Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi bünyesinde bir eğitim ve uygulama radyosu olarak tematik yayın yapan ve “üniversite radyosu” kavramını tam olarak yerine getirmeye çalışan radYU, deneme yayınlarına 2008 yılında, canlı yayınlarına ise 2014 yılında başlamıştır. 24 saat kesintisiz alternatif/indie müzikleri, eğitim, spor, sağlık, kültür ve sanat alanlarındaki programlarıyla dinleyicilerine internet üzerinden ulaşıyor.  Radyo yayıncılığına ilgi duyan, hevesli, farklı fakülte ve bölümlerden öğrenciler radYU’da uygulama yapıyor, deneyimleyerek öğreniyorlar.  Mezun olduklarında ise buradan kazandıkları deneyim ile de daha önce uygulama yapmamış rakiplerinden bir adım önde oluyorlar.

Reklam yayınlamayan, kar amacı gütmeyen bir internet radyosu olan radYU’nun haftalık yayın planın içinde, öğrencilerin dışında akademisyenler ve uzmanlar da hazırlayıp sundukları programlarla Yaşar Üniversitesi’nin sesi oluyor.  radYU, kurum içi iletişimi sağlamakla birlikte üniversitelerin şehre olan sorumluluğunu bir parça da olsa yerine getiriyor.  radYU, radyonun eğitim, kültür, haber verme, bilgilendirme ve eğlendirme işlevlerini de yerine getirmesiyle sorumlu; programcıların deneyim kazanmalarına ve öğrenmelerine katkıda bulunduğu için de eğitici özellik taşıyor.

Yayınlanan programların en yeni bölümlerinden haberdar olmak için mobil cihazlarınızdan SoundCloud, Spotify, Apple Podcast ve Google Podcast servislerinde radYU’ya abone olabilirsiniz.