RADYU

Yaşar Üniversitesi Radyosu

Current track

Artist

Bir Hayalin Peşinde – Resif (Nermin Sena Özger)

Written by on 14 Mart 2024

Yaşar Üniversitesi’ni Spotify’da takip etmek için tıklayın.⁠⁠

⁠⁠Yaşar Üniversitesi’ni Apple Podcasts’te takip etmek için tıklayın.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Sanatta Yeterlilik Programı öğrencisi Nermin Sena Özger, son üç senedir kompost ve sıfır atık konuları üzerinde çalışıyor. Denizden çıkanı değerlendirip yeniden denize sunmayı amaçlayan Özger, tüketilen midye kabuklarını toplayıp işleyerek yapay resif malzemesi üretiyor. Bu resifleri denize bırakarak derinlerdeki yaşamın sürmesine katkı sağlıyor. Bu podcastte de Nermin Sena Özger’in ilham verici hikayesine konuk oluyoruz.

Projesini anlatan Özger, “Midye kabuklarını çöpe atıyoruz ve çöpü dolduruyoruz. Oysa bu kabuklar aslında yapıları sebebiyle tekrar değerlendirilebilir ve suda yeniden bir yaşam formuna ev sahipliği yapabilir. Amacım bu kabukların çöpe gitmeden hemen önceki adımda toplanarak işlenmesini ve yapay resif malzemesi olarak kullanılmasını sağlamak” şeklinde çıkış noktasını özetliyor.

Özger, aynı zamanda projesini ve ileride yapmayı düşündüğü fikirleri İzmir Akdeniz Bienali’nde bir sergi yoluyla insanlara gösterme şansı yakaladı.