RADYU

Artist

BİZİM YUNUS: AŞK ve İRFAN İNSANI YUNUS EMRE

Written by on 3 Aralık 2021

Bu programı hazırlayan ve sunan Turgut Onarır 45. Sedat Simavi Ödülleri Radyo Övgü Ödülü‘ne layık görülmüştür. Sedat Simavi Ödülleri’nin amacı, ödül dallarında en büyük bilimsel çalışmayı yapmış, en güzel eseri vermiş ve en büyük aşamayı sağlamış başarılı kişilere Sedat Simavi adına ödül vererek bu dallarda yaratıcı çalışmaları teşvik etmek; böylece sanat, kültür, bilim ve spor hayatına katkıda bulunmaktır.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan ve beşeriyetin ortak değeri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Bu kutlamalar vesilesiyle, her dönemin şairi olarak yaşayan, sabır, kanaat, hoşgörü, cömertlik, iyilik, fazilet, değerlerini benimsemeye yönelik telkinleriyle yüzyıllardır insanlığa ışık saçan ve öğütleriyle yol gösteren büyük Türk düşünürü Yunus Emre’nin yaşam öyküsünü, değerli düşünceleri, sözleri ve öğütleriyle birlikte aktarıp bilgilerimizi pekiştirmek amacıyla hazırlanan belgesel nitelikli program, Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi Uzmanı Turgut Onarır tarafından hazırlanmış ve sunulmuştur. Yunus Emre’nin şiirleri ise Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Kutay Altunkaynak tarafından seslendirilmiştir.

Turgut Onarır

Diğer Özel Programları dinlemek için tıklayınız.

Continue reading